Славия спечели първата битка с Етър

OFFNEWS 20 май 2019 в 23:52 1370 0

Славия победи Етър (Велико Търново) с 1:0 в първа среща от плейофа за 7-то място в Първа професионална лига. Единственото попадение в мача отбеляза Георги Йомов в допълнителното време на първата част.

Футболистите на Красимир Балъков пропуснаха най-чистото си положение в 93-ата минута, когато удар на Румен Руменов срещна дясната греда. Реваншът е на 23 май на стадион "Ивайло”, резултатът дава големи шансове на тима от Велико Търново да продължи напред до бараж за Европа с третия от първата шестица.

"Няма разочарование, защото това е баражен мач в две срещи. Жалкото е, че сами се победихме, тъй като подарихме ситуация на Славия. Можеха нещата да се развият по друг начин. През второто полувреме Славия се прибраха и пазеха резултата, а ние тотално ги надиграхме. Заслужавахме равен. Положителното от този негативен резултат е, че сега във Велико Търново ще дойдат повече зрители.

Ако Господ е с нас, в четвъртък ще победим и ще продължим напред. Ще трябва да сме по-офанзивни при този резултат, а също така да внимаваме. Няма драма с лиценза на Етър. Просто не сме подали документи, тъй като не сме очаквали да стигнем до тази ситуация. Това е лиценз, който засяга инфраструктурата, т.е. дали ще играем във Велико Търново.

Уважавам Венци Стефанов като човек, който дал доста за българския футбол. Славия е един много симпатичен отбор. Но да се критикува един селекционер без нито един ден работа - това не го разбирам. Аз съм положителен човек, но ухапят ли ме, хапя и аз”, коментира треньорът на Етър Красимир Балъков, който наскоро беше назначен за национален селекционер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови