Славия спечели последната квота за евротурнирите

OFFNews 19 юли 2020 в 22:38 1992 0

Отборът на Славия стана последният ни евроучастник, след като победи Ботев Пловдив с 2:1 в баража за Лига Европа.

Лудогорец ще играе в квалификациите на Шампионската лига, а Локомотив (Пловдив) и ЦСКА вече имаха квоти за Лига Европа със спечелването на Купата на България и второто място в крайното класиране на Първа лига.

Славия стигна до сблъсъка, като зае трето място в първата шестица на първенството. Със силен финален спринт най-старият столичен клуб изпревари Левски. Ботев пък се пребори за първата позиция във втората осмица, като елиминира в директен мач Черно море.

Днес "белите" надиграха гостите си с 2:1, след попадения на своя капитан Янис Карабельов, както и на Ивайло Димитров директно от пряк свободен удар. Почетният гол за съперника бе отбелязан от Андерсон.

"Чувствам се страхотно след тази победа. Трябва да мине време, за да осъзнаем какво се случи през този сезон. Това бе най-важният мач този сезон и имаше напрежение, но е важно, че се класирахме за втори път за европейските турнири, откакто аз съм тук.

Надявам се, че няма да фигурираме само в Европа и че ще успеем да минем един-два квалификационни кръга, а защо не и повече. Футболистите трябва да знаят, че всеки мач е важен и всеки следващ мач е най-важният. С такава нагласа се постигат успеха. Имаме идеи за селекцията, но ще видим какво е възможно.

Няма да говоря още с конкретни имена, но със сигурност за Европа ще ни трябват хора", коментира треньорът на Славия Златомир Загорчич.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews