Славиша Стоянович остава в Левски поне до юни

OFFNews 08 януари 2019 в 13:50 1399 0

Треньорът на Левски Славиша Стоянович сподели, че е дал списък с желаните от него футболисти в Левски, като до момента клубното ръководство е направило прекалено малко.

Специалистът коментира и бъдещето си в клуба, заявявайки, че иска да постигне нещо със "сините" по време на престоя си на "Герена".

"Ако всичко е наред, ще бъда тук до юни, каквато ни е договорката. Споразумението ми е за 1+1 и след края на сезона Левски или можем да кажем "не" за подновяването му. Искам да покажем повече от есента, защото не я завършихме подобаващо. Сега ни предстои подготовка и трябва да направим промени.

Левски трябва да играе добър футбол не само 50 или 60 минути, а 90 минути. Има много добри отбори и директни конкуренти, срещу които трябва да покажем добра физика и тактика. Имаме отбор и организация.

Когато нещо не се получава обаче, трябва да направим промени, за да бъдем по-силни. Хората ни подкрепят. Феновете показват подкрепата си към мен, футболистите и фланелката. Димитър Иванков обича Левски и е боец. Той ще помогне на отбора. Дал съм списък с футболистите, които искам, но засега е направено малко.

Всичко опира до финансите. Не можеш да държиш 28 футболисти и в същото време да докараш още четирима. Трябва да се освободят места. Трябва да вървим крачка по крачка. Изгубихме фокус, но ще видим накрая дали сме успели да постигнем нещо.

Клубът знае кои футболисти искам. Появиха се информации за футболисти, които си правят само реклама. Валери Божинов и Иван Бандаловски са добри футболисти и ги знам още от времето, когато играха в Партизан.

Ще видим на кои позиции ще привлечем нови попълнения. Трябва да има повече българи в състава и да се търсят добри състезатели. Едно е да кажа какво искам, но друго е какво ще се случи. Имал съм ситуации, в които съм стигал до Шампионска лига с Цървена звезда, но отпадахме в Лига Европа.

Да се надяваме, че този път няма да се случи. Знам, че има интерес към нашите футболисти, но ще видим кои ще си тръгнат. Не искам да поставям условия. Знам как искам да работя. Завършихме първенството на 15 декември, а на 16 се срещнахме с ръководството, за да обсъдим изминалия полусезон.

Тогава си казахме всичко. Всичко може да се случи във футбола и да загубим някои мачове. Искам да постигна нещо с Левски. Не съм дошъл тук и да си тръгна, без да направя нещо с клуба", каза Стоянович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови