Снайперисти и хеликоптери пазят Манчестър Юнайтед в Брюксел

ОFFNews 13 април 2017 в 10:45 2657 0

Невероятни мерки за сигурност взеха властите в Брюксел преди мача от Лига Европа между Андерлехт и Манчестър Юнайтед. Белгийците приеха напълно сериозно заплахите на терористите в Дортмунд, че и други известни "спортисти на Кръстоносците" ще бъдат атакувани.

Снайперисти се грижат да сигурността на Златан Ибрахимович и компания. Хеликоптери също наблюдават внимателно обстановката в белгийската столица. Автобусът на Манчестър Юнайтед е постоянно проверяван за бомби.

Няколко обръча са образували силите на реда около стадион "Констант Ванден Сток", където ще се играе срещата довечера. Всички автомобили се проверяват по няколко пъти, преди да бъдат допуснати на територията около стадиона.

Брюксел, за съжаление, се превърна в една от клетките на тероризма в Европа. Градът се оказа бърлога на ислямистите, организирали клането в Париж.

Английските медии набързо изчислиха, че Брюксел и Дортмунд са съвсем близо, така че не е проблем евентуалните атентатори от Германия да се придвижат за броени часове с автомобил.

Немските власти задържаха единия заподозрян за бомбите срещу Борусия, но негов сподвижник тепърва се издирва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови