Спорна дузпа спря ЦСКА в Европа, 15 000 скандират "Мафия"

OFFNews 08 август 2019 в 22:29 3528 0

ЦСКА и Зоря (Луганск) завършиха наравно 1:1 в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа, който се игра на Националния стадион "Васил Левски". Двубоят се изигра пред над 15 000 зрители, които останаха разочаровани от съдийството и след края на срещата скандираха "Мафия".

Срещата на "Васил Левски" започна по отличен начин за ЦСКА. В 12-ата минута бразилецът Евандро откри резултата, отбелязвайки втори гол във втори пореден домакински мач на "червените" в турнира. ЦСКА продължи да играе по-добре, но в тези минути се видя, че реферът проявява двоен аршин в полза на украинците.

Кулминацията на тази тенденция настъпи в края на първата част, когато беше отсъдена пресилена дузпа за Зоря за игра с ръка на Албентоса в наказателното поле. Зад топката застана Юрченко, който изравни за гостите, които не бяха отправили преди това нито един ударв рамките на вратата на Черниаускас.

През втората част и двата отбора имаха шанс да отбележат,а в края домакините имаха претенции за дузпа, но такава не беше отсъдена.

"Явно не ни искат в Европа", каза треньорът на ЦСКА Люпко Петрович, който обясни, че решението Николай Бодуров да не играе е било негово.

Реваншът е на 15 август (четвъртък) от 20:00 часа на "Славутич арена" в Запорожие, Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови