Спорната дузпа в мача Реал - Ювентус обиколи света (видео)

OFFNews 12 април 2018 в 11:14 10227 1

Снимка Facebook

Днес целият футболен свят се чуди на въпроса имаше ли дузпа за Реал Мадрид в 93-ата минута на 1/4-финала в Шампионската лига срещу Ювентус.

Торинци направиха чудовищен подвиг и водеха с 3:0 на "Сантиаго Бернабеу", водейки мача към продължение. В края на мача обаче Лукас Васкес падна в наказателното поле след борба с Меди Бенатия.

Играчите на Юве полудяха от отсъждането, което доведе дори до червен картон за легендата Джиджи Буфон. Роналдо обаче не трепна от бялата точка, вкара и класира Реал на полуфинал.

След мача легендарният вратар сподели: "Вместо сърце, съдията имаше торба с боклук. Скандално е да свириш подобна спорна дузпа в 93-ата минута, нелепо е. Категоричен съм, че подобна дузпа се свири веднъж на 10 сходни положения.

Не може по такъв спорен начин да решиш подобен мач. Това означава, че този съдия няма сърце, а щом нямаш сърце да излезеш с достойнство на този стадион и да изсвириш този мач, по-добре гледай срещата от трибуните с жената и децата, пий си питието и яж чипс. Този съдия причини бедствие", каза Буфон.

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо пък логично беше на другия полюс: "Не разбирам защо Юве протестира, дузпа е. Бутнаха го отзад. Ако не му направят дузпа, това е гол.

Страдахме, ще ни послужи за урок. Във футбола нищо не идва като подарък. Трябва да се бориш до самия край. Днес (б.р. вчера) Мадрид можеше да вкара повече голове, но Юве и Буфон играха силно. Ние справедливо продължаваме напред", каза Роналдо.

Бившият елитен испански арбитър Итуралде Гонсалес, който анализира съдийските отсъждания за "AS", е категоричен, че реферът Майкъл Оливър е сбъркал с решението си да свири дузпа за Реал Мадрид.

Васкес обаче не мисли така и обяви категорично, че дузпа има и дори е бил прегазен от Бенатия. "Абсолютна дузпа, няма никакъв спор, категоричен съм. Ситуацията? Роналдо ми свали топката и се готвех да стрелям, когато Бенатия ми връхлетя отзад и ме прегази. Чиста дузпа", каза Васкес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови