Спрягат Чорбаджийски за румънски гранд

OFFnews 20 август 2019 в 10:09 1165 0

Централният защитник на ЦСКА Божидар Чорбаджийски е спряган за трансфер в румънския гранд ФКСБ (б.р. това е новото име на Стяуа). Според информации в няколко медии в северната ни съседка, сред които и авторитетните Digi Sport и Gazeta Sporturilor, отборът от Букурещ проявява сериозен интерес към българския бранител и иска да го вземе под наем с опция за откупуване на правата му през зимата.

"Истина е, че преговаряме с футболист от чужбина. Разговорите продължават и трансферът още не е завършен. Играчът е познат на феновете, но не е играл преди това при нас. Трудно ми е да произнеса името му правилно", сподели по този повод Нарцис Радукан от ФКСБ.

В Румъния са впечатлени от габаритите на Чорбаджийски и височината му от 192 см. Отбелязва се също, че той има опит с румънски треньор, тъй като игра под ръководството на Едуард Йорданеску, когато той водеше ЦСКА за няколко месеца през 2016 г.

24-годишният Чорбаджийски е юноша на ЦСКА и дебютира за отбора още като 18-годишен през 2013 г. До момента той има над 100 мача и 9 гола с червената фланелка. През 2016 г. дебютира и за националния отбор на България, като е записал 8 мача.

Изданията в Румъния не коментират финансовите параметри на сделката, като единствено се споменава, че според сайта Трансфермаркт, пазарната цена на защитника е 1,3 млн. евро.

ФКСБ завърши на 2-ото място в първенството на Румъния през миналия сезон и участва в Лига Европа, където се представя добре и достигна до плейофа. В четвъртък му предстои да се изправи срещу Витория Гимараеш в опит да влезе в групите на турнира. През настоящия сезон обаче тимът от Букурещ изпитва сериозни трудности в Лига 1, където до момента има само 1 победа и заема незавидното 11-о място в класирането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови