Спрягат Любо Пенев за треньор в Кипър

OFFNews 21 декември 2019 в 08:50 1226 0

Българският специалист Любослав Пенев е все по-близо до това да поеме кипърския гранд АПОЕЛ Никозия, съобщава местното издание Gоаl-Phile-News, цитирано от Гонг. Още преди няколко дни родни медии написаха, че Ел Голеадор е бил предложен на ръководството на клуба.

Явно двете страни вече са провели разговори помежду си, защото в Кипър са категорични, че той е първи избор на шефовете, а сделка няма да има само ако Любо откаже. Развръзка се очаква още около Коледа, защото в местния шампионат няма дълга пауза.

Понастоящем наставник на кипърския шампион е Лукас Хаджилукас, който обаче е само временен вариант. Пенев, който бе спряган и за Ботев (Пловдив), е впечатлил ръководството на АПОЕЛ с методите си на работа, а двете страни вече са уточнили финансовите параметри на договора.

Ако всичко е наред, любимецът на Сектор Г се очаква съвсем скоро да заеме мястото на уволнения наскоро Томас Дол. Макар АПОЕЛ да търси нов треньор, е важно да се отбележи, че той се класира за 1/16-финалите на Лига Европа, където ще се изправи срещу швейцарския гранд Базел.

През 2015 г. Пенев бе спряган за наставник на друг кипърски гранд - Омония Никозия, но тогава двете страни не се разбраха. Ел Голеадор за последно води ЦСКА, като напусна “Армията” с големи скандали през май. Името му обаче пак се спрягаше за "червените" след раздялата им с Люпко Петрович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови