Стоичков надъха Коутиньо с емоционално писмо

OFFNews 04 февруари 2019 в 15:01 1411 0

Живата легенда на българския футбол и Барселона Христо Стоичков написа прочувствено писмо до халфа от сегашния състав на каталунците Филипе Коутиньо.

Бразилецът се намира в лоша форма и непрекъснато търпи критики. Писмото на Камата беше публикувано във вестник "Ел Мундо Депортиво".

Ето го и него:

"Пиша ти тези редове, за да изкажа искрената си подкрепа в този нетипичен момент, който изживяваш, макар на много хора вече да им е харесало как се справи с трудностите, реализирайки два гола срещу Севиля. Между другото, първият бе страхотен - да биеш важна дузпа вместо Меси в такъв важен мач. Това го правят само най-големите.

Барса не е клуб, в който е лесно. В първите си месеци аз също го усетих. Знам какво е нещата да не се развиват така, както ти искаш, но съм убеден, че с отдаденост и здрава работа ще се справиш, защото разполагаш с всичко необходимо. Ти си един от най-добрите чужденци, идвали някога в Барселона.

В теб има много футбол и трябва да мислиш единствено как да му се насладиш. Забавлявай се така, както го правиш с националния отбор на Бразилия. Аз му с наслаждавах така, както с националния тим на България и в крайна сметка същото се случи и в Барса.

В никакъв случай не трябва да губиш кураж, защото от това, което съм видял, феновете те подкрепят и наистина искат да успееш. Не забравяй, че това са най-верните привърженици в света и винаги ще те подкрепят, точно както бе и при мен.

Освен това сега не е моментът, в който да се пречупваш, а напротив - в който да тръгнеш нагоре. Длъжни сме да забравим равенството с Валенсия. Първенстовто е оспорвано, идва Шампионската лига, а в следващия месец имаме три мача с вечния враг - Реал (Мадрид), към който никога не трябва да показваме милост. Това е най-големият мач в света. А ти вече знаеш какво е да вкараш в Ел Класико, уникално чувство. Необходим си ни, за да задържим титлата в Приемра и да стигнем до финал в Купата, още повече след като футболния Бог - Лионел Меси, получи контузия срещу Валенсия.

И накрая, моля те за малка услуга. Дори не си помисляй да сменяш отбора, защото прочетох подобни неща тези дни. Няма друг клуб като нашия. Това е повече от клуб. И освен това няма да намериш друг отбор, в който да бъдеш заедно с приятелите си - Меси и Суарес, в който ще се забавляваш така, правейки това, което ти носи най-много радост - да играеш футбол. Пожелавам ти всичко най-добро, от все сърце, вярвам, че ще пишеш история с Барса. Цялата подкрепа на света и една прегръдка".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови