Стоичков няма търпение да започне Шампионската лига (видео)

OFFNews 17 септември 2019 в 13:42 2066 1

Легендата на Барселона и България Христо Стоичков е в преповдигнато настроение преди началото на най-комерсиалния турнир Шампионска лига.

Камата публикува видео в официалния си профил в социалната мрежа Инстаграм от пътуването си до Неапол, където ще гледа на живо срещата от Група Е между Наполи и Ливърпул.

"Надлаждавам се! Започва любимата ми шампионска лига и имам вече фаворит. А вие имате ли такъв", споделя Стоичков на фона на химна на Шампионската лига.

Междувременно стана ясно, че Камата вероятно е решил да спре да опитва да бъде треньор и да се съсредоточи върху кариерата си на журналист. Това става ясно от сайта на треньорската школа у нас. Според него цели 136 специалисти имат най-високия лиценз на УЕФА PRO, пише "24 часа".

От тях само двама - Стоичков и гъркът Христиакис Косианос, не са си подновили тапиите. Тази на Камата е изтекла в края на миналата година, а на съседа - на 30 юни тази година.

Кратката треньорска кариера на Стоичков стартира на 15 юли 2004 г., когато изненадващо бе назначен директно за селекционер на националния отбор. На 11 април 2007 г. той подаде оставка и пое Селта. Не успя до го спаси заради уреден мач в испанското първенство и след слаб старт на следващия сезон бе уволнен.

След това работи в южноафриканския Мемалъди Съндаунс и ловешкия Литекс. За кратко бе обявен и за наставник на ЦСКА, но нещата се разсъхнаха, след като „Титан" не му прехвърлиха отбора, въпреки че му връчиха книгата на акционерите. След това имаше няколко оферти за работа, но ги отклони.

View this post on Instagram

A post shared by HRISTO STOITCHKOV (@hristo8oficial) on

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

1

AndroD

17.09 2019 в 14:04

Добро решение е взел Стоичков да се откаже от треньорската си кариера, но пък да продължи като журналист, това не го разбирам....там още повече ще се излага!