Стоичков отсече: Франция е фаворит, естествено

OFFNews 06 юли 2018 в 14:06 2098 0

Легендaта на българския футбол Христо Стоичков сподели пред "БНТ", че Франция е фаворит в двубоя от 1/4-финалите на световното първенство срещу Уругвай.

Първият полуфиналист на Мондиала ще бъде определен в мача между Уругвай и Франция, който започва днес в 17:00 часа българско време в Нижни Новгород.

"Франция е фаворит, естествено. По-добър отбор, по-обигран отбор. Но пък от другата страна имаме един тим, който вече 8 години играе почти в един и същ състав.

Това, че Кавани няма да бъде на разположение (на селекционера Оскар Табарес) може да бъде най-голямата загуба за Уругвай. Един нападател, който показа качествата си, заедно с Луис Суарес, но на този етап няма да може да участва в днешния двубой.

Да се надяваме, че ще стане един хубав двубой. Французите са един отбор с много голяма динамика, с ясни критерии какво трябва да се направи. От другата страна пък е отбор, който има здрава защита.

Двамата централни бранители на Уругвай играят вече много време заедно, а са съотборници и в Атлетико Мадрид. Уругвуай е балансиран отбор, ще видим дали няма да се уплашат да задържат топката, да имат повече разигравания, да провокират френския отбор да бяга повече и да хаби сили.

Видяхме обаче, че много изненади се получиха на това световно първенство. Да се надяваме, че тук няма да има голяма изненада", каза Стоичков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови