Столът на треньора на Барселона се разклати

OFFNews 23 септември 2019 в 10:37 1850 0

Плачевното представяне на Барселона през новия сезон постави на дръвника треньора Ернесто Валверде, пише испанският "AS".

Според изданието специалистът е получил ултиматум да спечели минимум следващите два мача на тима, иначе ще изхвърчи от поста още тази седмица.

Въпросните срещи са домакинство с Виляреал през седмицата и като гостуване на Хетафе през уикенда. Каталунците стартираха испанската Ла Лига с две загуби и едно равенство в първите пет кръга и заемат непривичното за тях осмо място в класирането.

Това представлява най-слабият старт за тима от четвърт век насам, както и най-слабата му форма като гост от 2001 година насам.

За трите гостувания от старта на кампанията в Ла Лига, Барса има само едно равенство срещу Осасуна и поражения от Атлетик Билбао и Гранада.

Интересното е, че звездите на испанския шампион са плътно зад гърба на Валверде, така че едва ли ще се стигне до неговото уволнение, твърди "ESPN".

55-годишният Валверде оглави Барселона през 2017 година и под неговото ръководство тимът има четири спечелени трофея - две титли в Ла Лига, Купа и Суперкупа на Испания. Договорът му е до лятото на 2020.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови