Страхотно шоу за 70 години ЦСКА на трибуните, на терена греда спаси Лудогорец

OFFNews 06 май 2018 в 00:08 7087 1

Снимка Сергей Антонов/OFFNews.bg

Отборът на ЦСКА завърши 0:0 срещу шампиона Лудогорец в дербито от 33-ия кръг на Първа лига, което съвпадна с празненствата по повод 70-годишнината на червения клуб. Двубоят се изигра пред близо 25 000 фенове, дошли да отбележат празника на любимия клуб. От страна на гостите присъстваха не повече от 30 привърженици.

Въпреки страхотната атмосфера по трибуните, на терена двата тима така и не успяха да си отбележат попадение и срещата завърши без победител, като резултатът е без значение за крайното красиране, в което Лудогорец е първи, а ЦСКА - втори, каквото и да се случи в оставащите кръгове.

Иначе самият двубой започна по впечатляващ начин, след като три от най-големите звезди на червения клуб за – Христо Стоичков, Димитър Пенев и Димитър Бербатов се приземиха с хеликоптер в центъра на стадиона, носейки топката, с която бе даде първи съдийски сигнал. Преди това от небето се спуснаха парашутисти, които носеха историческите емблеми на ЦСКА в т.нар. парад на емблемите. Бяха почетени и куп легенди на червения клуб от всички спортове, а във ВИП-ложата място бе заел и държавният глава Румен Радев, както и военният министър Красимир Каракачанов, спортният Красен Кралев и други важни фигури.

През първата част домакините, които в този мач бяха водени от завърналия се на поста Христо Янев, бяха по-активният тим, но така и не успяха да застрашат по-сериозно вратата на Хорхе Броун. От своя страна разградчани разчитаха основно на атаки по двата фланга, но и техните опити не се увенчаха с по-сериозен успех.

След почивката "армейците“" продължиха да търсят победата, с която да зарадват своите фенове. Най-добрата възможност за гол пред тях дойде в 71-ата минута, при която Манолев нахлу опасно отдясно и подаде на Кирил Десподов, който стреля моментално, но топката срещна десния страничен стълб на разградчани. В крайна сметка срещата завърши наравно – 0:0.

Двубоят беше прекъснат за десетина минути през втората част, след като от Сектор Г пуснаха димка, която направи обстановката невъзможна за игра. Двубоят премина без инциденти, а след края му нощна София бе залята от море от червени фланелки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

1

Azarael

06.05 2018 в 12:28

Какви са тези циркове и маскаради,
организирани от хора нямащи нищо общо
с футбола и юбилеи на отбори като ЦСКА иЛЕВСКИ,
представляващи бледи сенки на тези футболни колоси
които бяха в България преди около 30 години !?
Какви са днес тези футболни недоразумения сменящи си
треньорите като "носни кърпи" в чийто отбори играят
всевъзможни тарамбуки събирани по крайбрежието на
остров Мадагаскар и джунглите на Амазонка !?
Футболни дружества без явно изразени собственици,
субсидирани с пари от незаконен трафик и контрабанда . . .
И резултатът от всичко това е налице:
Българинът повече от 10 години наблюдава всички големи
футболни форуми в Европа и по
света . . .без участието на родни футболисти !?