Строителството на "Армията" може да започне най-рано напролет

OFFNews 19 септември 2019 в 08:54 1236 0

ЦСКА ще започне строителството на новия стадион най-рано през пролетта, и то при перфектно стечение на обстоятелствата около издаването на съответните разрешителни. Това разкри пред "Тема Спорт" един от собствениците на клуба Юлиян Инджов.

Строителният предприемач заяви, че на този етап няма да се разкрива нищо за проекта за новото съоръжение.

"Нека да бъде изненада за привържениците", обоснова се Инджов. До издаването на разрешително за строеж пред клуба стоят няколко важни стъпки, които няма как да се случат до края на годината.

"В момента визата за проектиране трябва да се съгласува със съответните институции. След като това стане факт и всеки юридически въпрос е уреден, тогава ще изготвим работен проект за стадиона. Стъпката след това е да го внесем за одобрение. И едва след като проектът получи зелена светлина, ще ни бъде издадено и разрешително за строеж. Това във времето няма как да стане по-рано от пролетта."

"Това са чисто технологични срокове по закон, които трябва да се спазят, няма как да се избяга от тях. Ще минат поне 5-6 месеца, докато получим разрешително за строеж. И това, имайте предвид, при положение че абсолютно всичко е изрядно, няма никакви забележки, никакво връщане за поправки и така нататък. Това е перфектният вариант", каза Инджов.

На въпрос как се планира да бъде граден стадионът - дали сектор по сектор или по друг начин, строителният пред­приемач заяви: "Ще представим проекта за реконструкция, ще го видите. Не избързвайте. Оставете на нас да дръпнем завесите. Самият проект трябва да се изясни с общината и след това ще за­почне да се работи", допълни Инджов.

Въпреки неизвестните около стадиона, строителният пред­приемач звучеше доста обнадежден във връзка с плановете на клуба: "Наистина е така. Засега индикациите, които получаваме, са добри. Дано и занапред е по този начин. Ние сме инженери, не сме писатели. Оттук насетне е ваша работа да пишете. Ние действаме по план, да се надяваме, че всичко ще е наред", каза още Юлиян Инджов.

Очаква се през следващата седмица Министерски съвет да гласува учредяването на съвместно дружество между ЦСКА и държавата в лицето на спортното министерство. Заседанията на МС са всеки вторник, в случая на 24 септември. Дружеството ще бъде учредено до 25-и. Вече е запазено име, но от "Армията" отказаха да посочат какво е то.

След като съвместното дружество бъде създадено, специалисти ще изготвят оценка на стадиона и базата в Панчарево. ЦСКА ще трябва да внесе стойността на двата имота. Очаква се сумата да надхвърля 20 милиона лева, вероятно около 22.

В ЦСКА се надяват, че гладкото разбирателство с институциите ще продължи и в следващите месеци, когато предстои входирането на голям обем до­кументация, свързан с проекта за нов стадион. В случай че всичко е наред, около март месец може да се очаква ЦСКА да получи разрешително за строеж.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови