Светът на футбола се поклони на Пирло

OFFNews 08 ноември 2017 в 09:55 2755 0

Решението на италинския полузащитник Андреа Пирло да прекрати кариерата си отприщи куп емоционални послания от страна на негови бивши съотборници в Милан, Ювентус и националния отбор.

Тон даде стражът на "бианконерите" и "скуадра адзура" Джанлуиджи Буфон.

"Тези, които сме играли с Андреа, разбират значението на думата уникален. Той излъчваше класа, елегантност и човечност на терена", написа Буфон.

В кариерата си Андреа е защитавал цветовете на Бреша, Интер, Реджина, Милан, Ювентус и Ню Йорк Сити. Има 116 мача и за италианския национален отбор. Отличията и индивидуалните му призове са безброй, като неговият най-ценен е световната титла с Италия на Мондиал 2006. Последният му отбор беше Ню Йорк Сити в американската MLS.

"Последен мач в MLS. Тъй като времето ми в Ню Йорк Сити приключи, бих искал да кажа някои неща. Искам да благодаря на всички за вниманието и подкрепата, които получих в този невероятен град. Благодаря на феновете, на треньорския екип и на моите съотборници", написа пък сами Андреа Пирло в Twitter.

Бившият му съотборник в Милан Дженаро Гатузо пък стигна най-далеч във възхвалите си.

"Знаем се от 15-годишни. Като гледах него и го сравнявах със себе си съм се чудил аз въобще футболист ли съм или някакво дърво", каза Гатузо, който в момента е треньор на дубъла на Милан.

Не закъсняха и предложенията за работа към Пирло. Първи реагираха от Ювентус, откъдето му предложиха да стане посланик на клуба и част от отбора на легендите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!