Талант на Левски ще доиграе сезона в Септември София

Ботев Пловдив подписа с наш национал

OFFNews 28 февруари 2019 в 11:51 1273 0

Младият талант на Левски Илия Димитров ще играе под наем в Септември София, който в момента се намира на 12-ото място в класирането на Първа лига.

Футболистът бе преотстъпен в последния ден на трансферния прозорец. След края на сезона Димитров ще се завърне в Левски.

Само преди няколко дни младият нападател удължи договора си с 26-кратните шампиони на България за още три години.

Той обаче беше пратен да трупа игрова практика в състава на Мариян Христов и Христо Арангелов, защото очевидно трудно ще се пребори с конкуренцията на "Герена".

По-рано днес пък Ботев Пловдив осъществи шестия си зимен трансфер. "Канарчетата" подсилиха състава си с национала на България Александър Тонев.

29-годишният нападател сложи подписа си под контракт с "жълто-черните", който е до 30.06.2020г. Играчът ще се включи от днес в тренировъчния процес на пловдивчани.

Александър Тонев е роден на 3 февруари 1990г. в Елин Пелин. Новото попълнение на Ботев има богата визитка. В България юношата на ЦСКА е играл за родния си клуб и Сливен, а от 2011 година се състезава за чуждестранни отбори.

Зад граница Тонев носи последователно екипите на Лех Познан, Астън Вила, Селтик и Фрозиноне.

За последно бе част от италианския футболен клуб Кротоне. Тонев има 27 мача за "А" националния отбор на България, като е реализирал 5 попадения. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови