ЦСКА-София продаде играч за 1 милион евро

OFFNews 17 юли 2020 в 21:12 1824 0

Нападателят на ЦСКА-София Евандро Да Силва беше продаден в унгарския МОЛ Фехервар, обявиха официално от клуба от Борисовата градина.

От клуба запазиха в тайна трансферната сума, но според Gong.bg става въпрос за 1 милион евро, които ще бъдат платени на два транша. 750 хил. евро ега, а догодина още 250 хил. Освен солидната трансферна сума, "армейците" ще получат редица бонуси в зависимост от класирането и успехите на тима в местната лига и евротурнирите. ЦСКА-София си запазва и процент при бъдеща продажба.

Контрактът на Евандро с МОЛ Фехервар е за срок от три години. Нападателят бе привлечен преди две години от Коритиба. Той записа с червената фланелка общо 60 мача, отбеляза 17 гола и даде 5 асистенции във всички турнири.

"Много съм щастлив, че вече съм играч на Фехервар. Всички бяха много приятелски настроени към мен. Стадионът е страхотен. Ще бъде удоволствие да играя футбол. Искам да помогна на отбора с голове и асистенции и да печелим титли", коментира Евандро.

В Унгария той ще получава 2,5 пъти по-голяма заплата от тази в България.

Това е поредният силен изходящ трансфер на тима от Борисовата градина след тези на Фернандо Каранга, Кирил Десподов и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови