ЦСКА: Жертва сме, има вендета срещу Любо Пенев

OFFNews 27 февруари 2019 в 19:22 1470 0

От ЦСКА подадоха жалба срещу работата на рефера Владимир Вълков по време на дербито с Левски. "Червените" загубиха с 0:1, а от клуба изразиха сериозни претенции към съдийски отсъждания.

Ето какво публикуваха в сайта на ЦСКА:

"Армейци,

от началото на пролетния полусезон сме свидетели на грубо и тенденциозно съдийско ощетяване срещу нашия отбор. Клубът ни става жертва или на некомпетентността на реферите или на други процеси, които в крайна сметка сериозно влияят върху развръзката на шампионата и битката за върха.

ЦСКА е най-великият роден клуб, начело на който е легендата Любо Пенев. Доказана и успяла във футбола личност, мотивирана за работа и успехи в България, която не се страхува да казва истината и да се бори за това, в което вярва. Обиден и недопустим е начинът, по който лични конфликти и стари вражди с него се превръщат в откровена вендета. Не само срещу Любо Пенев, а и директно срещу ЦСКА и вярната ни публика. Милионите червени привърженици, армейският клуб и световно признат футболен човек като Любо Пенев не заслужават това. Подкрепяме нашия наставник и категорично не приемаме съдийските несправедливости, задкулисните действия и неадекватното отношение към институцията ЦСКА.

Клубът ни официално е подал жалба до Съдийската комисия към БФС, в която изразява своите основателни претенции и неудовлетворение от грешните отсъждания на реферите в дербито с Левски и различният им критерий в идентични ситуации, които оказаха влияние върху развоя на резултата и крайния изход на срещата. Все още очакваме отговор от Съдийската комисия на жалбата ни за срещата Черно море - ЦСКА.

Призоваваме за по-голямо уважение към нас, обективност и професионализъм в действията на ръководещите българския футбол".

Иначе нападателят на ЦСКА Мауридес вече официално не е част от "червените". Днес той подписа с китайския Чангчун Ятай. Договорът му е за срок от две години и той вече позира с фланелката на отбора и бе представен.

Първоначално Мауридес трябваше да бъде продаден в Рапид Виена, но не успя да премине медицинските прегледи и се очакваше да заиграе или в Саудитска Арабия или в Китай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови