ЦСКА без грешка на нивата в Русе

OFFNews 05 март 2018 в 16:51 4833 0

Снимка cska.bg

Отборът на ЦСКА победи Дунав с 2:0 в двубой от 23-ия кръг на Първа лига, който се изигра на изключително тежък терен в Русе, който приличаше на разорана нива.

Това на практика изравни качествата на двата тима, тъй като "армейците" не можеха да разгърнат техническия си потенциал, докато домакините разчитаха на физическа агресия и доста затрудниха гостите от столицата.

Изходът на мача беше на практика решен в 34-ата минута. Тогава Кирил Десподов организира атака по крилото и намери непокрития в полето на Дунав Кристиян Малинов.

Опорният халф стреля много силно без сериозна подготовка, топката се отклони в тялото на бразилеца Фернандо Каранга и влетя неспасяемо в мрежата на изненадания Мартин Луков. Домакините протестираха за игра с ръка, но реферът Георги Кабаков беше непреклонен.

Пет минути по-късно се стигна до скандална ситуация. При поредното центриране в наказателното поле на ЦСКА играчът на Дунав Васил Шопов удари капитана на "армейците" Божидар Чорбаджийски в ребрата при въздушен двубой. Нервите на Чорбаджийски не издържаха и той се саморазправи с Шопов, като го просна с два шамара на терена.

Настъпи разправия, а реферът наказа с жълти картони героите в инцидента, както и двама от активните участници в последвалата разправия - Бодуров от ЦСКА и Васев от Дунав.

През втората част домакините заиграха ва банк в търсене на изравнително попадение, но това не им донесе успех. В добавеното време ЦСКА стигна до втори гол чрез Едвин Джеси, като попадението беше изработено от Фернандо Каранга.

С победата ЦСКА събра 54 точки и отново е само на 3 от лидера Лудогорец, който постигна измъчен успех с 1:0 надд новака Септември в своя мач от кръга.


Стартов състав на ЦСКА: 30. Витаутас Черниаускас (в), 11. Станислав Манолев, 5. Николай Бодуров, 4. Божидар Чорбаджийски (к), 18. Александър Георгиев, 15. Кристиян Малинов, 20. Тиаго Родригес, 10. Роланд Алберг, 17. Енрике Рафаел, 19. Кирил Десподов, 9. Фернандо Каранга
Резерви: 12. Георги Китанов (в), 2. Стойчо Атанасов, 3. Жеферсон Телес, 25. Александър Барт, 8. Едвин Джеси, 16. Раул Лое, 7. Жан Бланко

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови