ЦСКА допусна историческа загуба в Стара Загора, Лудогорец измести Левски от върха

OFFNews 29 септември 2019 в 22:34 1483 0

Снимка beroe.bg

ЦСКА допусна първа загуба от Берое в Стара Загора от далечната 1990 година насам, след като отстъпи с 1:2 в среща от 11-ия кръг на Ефбет Лига.

Ибрахима Конте в (31') и Рубен Бригидо в (78') бяха точни за домакините. С вина за двете попадения е вратарят на "червените" Густаво Бусато, който можеше да се намеси много по-добре.

В продължението "армейците" върнаха едно попадение, благодарение на нападателя Али Соу, но до края нямаше време за повече.

Така старозагорци постигнаха едва втори успех над ЦСКА през новия век. Последният датираше от пролетта на 2015 година, когато Берое спечели с 1:0 на "Българска армия".

Берое: Перниш, Бандаловски, Алкан, Генев (66-Ангелов), Василев, Охене, Цветков, Вандерсон (61-Бригидо), Минчев, Конте, Йосипович (75-Камбуров)
Треньор: Александър Томаш

ЦСКА: Бусато, Турицов (55-Отабор), Албентоса, Занев, Мазику, Малинов, Бикел, Кери (76-Давидов), Тиаго, Евандро (61-Уот), Соу
Треньор: Люпко Петрович

Лудогорец пък измести Левски и се върна на върха в класирането, след като победи с минималното 1:0 Дунав на градския стадион в Русе.

Разградчани не изиграха най-блестящия си двубой, но все пак стигнаха до важните три точки. Единственото попадение бе дело на Клаудиу Кешерю в средата на първата част.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови