ЦСКА допусна нова загуба и не вкара гол в пети пореден мач

OFFNews 01 февруари 2020 в 20:11 1820 0

ЦСКА отстъпи с 0:2 срещу чешкия Яблонец в последната си контрола по време на лагера в Марбея. Днешната проверка бе и последна за тима в испанския град.

"Армейците" не успяха да вкарат гол в пети пореден пореден мач. Преди това "червените" загубиха с 0:5 от Нюрнберг, направиха 0:0 с корейския Чонбук и загубиха с 0:1 от японския Шонан и с 0:3 от Виктория Пилзен.

И днес футболистите на треньора Милош Крушчич разочарова феновете си с вяла продукция, като и този път избраниците на сърбина му не успяха да поразят вратата на противника.

Чехите поведоха в резултата при първото си опасно положение. Войчек Кубиста откри резултата в 6-ата минута. Той засече топката с глава след центриране от корнер на близката греда и прати кълбото в далечния ъгъл за 0:1.

В 35-ата минута Яблонец стигна до втори гол. Бикел не успя да изчисти топката. Кълбото остана в краката на Владимир Йовович, който по елементарен начин се справи с Божидар Чорбаджийски и Бусато и прати топката в опразнената врата за 0:2.

Две минути след това дойде и първият точен удар на "червените". Отправи го Стефано Белтраме, но не затрудни вратаря на чешите. ЦСКА продължаваше да залага на удари от далечна дистанция. Такъв отправи и Едвин Джеси, но и той не намери целта.

Четири минути след почивката ЦСКА пропиля първата си, но много опасна ситуация. Белтраме се пребори с бранител на чехите отдясно близо до аутлинията, напредна с топка в крака и опита да намери непокрития Али Соу, но не сполучи. Ако топката бе стигнала до гамбиеца, то това щеше да бъде сигурен гол.

В 55-ата минута най-опасният играч на Яблонец Йовович продължи да тормози защитата на българския тим. Този път ударът на офанзивния футболист премина покрай вратата.

В 85-ата минута резервата Енрике Рафаел осъществи хубав пробив, който завърши с удар, но вратарят на Яблонец се справи.

Утре (2 февруари) в 22:45 часа отборът ще пристигне на Терминал 2 на Летище София. ЦСКА подновява тренировъчния процес на 5 февруари.

Състав на ЦСКА: 13. Густаво Бусато, 11. Петър Занев (75-Гълъбов), 18. Брадли Мазику, 4. Божидар Чорбаджийски, 16. Жанио Бикел, 6. Рубен Пинто (87-Жеферсон), 27. Стефано Белтраме (64-Тиаго), 23. Едвин Джеси (72-Енрике), 26. Валентин Антов, 10. Евандро, 22. Али Соу

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови