ЦСКА форсира процедурите за нов "Българска армия"

OFFNews 28 август 2019 в 11:46 1063 0

От ЦСКА ще форсират процедурите по издаване на разрешителни за строителство на нов стадион в рамките на съществуващия "Българска армия". Това става ясно от публикация в официалния сайт на червените, която идва само ден след публичното изявление на кмета на София Йорданка Фандъкова, че няма никакви проблеми пред строителството, стига новото съоръжение да не излиза от рамките на съществуващото.

"Върви една манипулация, че причина да не се реновира и изгради стадионът на мястото, на което си е, е Столична община. Това наистина е една манипулация и няма подобно нещо.

Ние сме обявили и сме готови, като и главният архитект е заявил, че в рамките на чашката, в която е, каквото е и желанието на собствениците на клуба, стига да са готови с проекти и финансиране, няма никаква пречка да се реновира или изгради. Всички имаме съгласие, че това може да стане в рамките на съществуващите граници към момента и няма никаква пречка", каза Фандъкова вчера.

Ето и реакцията на клуба на думите й:

"Армейци,
След като кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова обяви публично, че не съществуват пречки за изграждането на нов стадион на мястото и в границите на досегашното съоръжение, ПФК ЦСКА София веднага предприема следните законови стъпки.
Днес представители на клуба ще имат среща в Министерството на младежта и спорта, на която ще се обсъди и инициира бъдещото публично - частно партньорство с държавата.

Напомняме, че именно ММС е принципал на собственика на "Българска армия" и спортна база "Панчарево"- дружеството "Сердика спортни имоти ЕАД", с което клубът ни има договор за дългосрочен наем.

Утре представители на Министерството и клуба ще се срещнат с главния архитект на София г-н Здравко Здравков и ще заявим идейния си проект за одобрение.

Уважаема г-жо Фандъкова, от името на цялата армейска футболна общност, Ви молим искрено да ни окажете съдействие за синхронизирането на тези процедури между отделните институции и по-бързото издаване на "ВИЗА ЗА ПРОЕКТИРАНЕ" от главния архитект, което е първият и задължителен ход на този етап за реализиране на инвестиционния проект.

Вярваме, че ползотворното сътрудничество с държавните институции и демонстрираните от всички страни добра воля и желание ще доведат до конкретни и успешни действия", пишат от ЦСКА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови