ЦСКА губи Тиаго за първия мач за Купата

OFFNews 15 април 2019 в 09:31 1430 0

Отборът на ЦСКА няма да може да разчита на един от водещите си футболисти за гостуването на Ботев (Пловдив) в първия полуфинал от турнира за Купата на България в сряда.

Това е португалецът Тиаго Родригес, който получи контузия още в първата минута при победата над Берое и даде ясен знак, че не може да продължи мача, което наложи принудителната му смяна с Валентин Антов.

Тиаго получи разтежение, но от лекарския щаб се надяват само да е скъсал мускулни влакна, което би го върнало много по-рано на терена. Основният плеймейкър на “червените” ще мине пълни медицински изследвания едва днес. Това почти сигурно означава, че той е аут за гостуването в Пловдив в сряда.

Любослав Пенев и екипът му също не искат да поемат излишни рискове и да загубят португалеца за следващите мачове, които могат да бъдат много по-решаващи в борбата за двата трофея. Тиаго трябва да бъде на линия за дербито с Левски следващата събота, в което ЦСКА няма право на грешка, ако иска да съхрани мечтите за шампионска титла.

Добрата новина за Пенев е, че Кристиян Малинов е напълно готов за мача с Ботев. Той също беше заменен срещу Берое, но причината се оказа схващане от преумора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови