ЦСКА не успя да победи Локомотив (Пловдив)

OFFNews 04 март 2023 в 19:38 2038 0

Футбол

Снимка Официален сайт на ЦСКА

Локомотивци си тръгнаха доволни

Отборитe на ЦСКА и Локомотив (Пловдив) завършиха наравно 1:1 в мач от 22-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Българска армия". Точен за армейците днес бе Дюкенс Назон в 9-ата минута на двубоя. За гостите точен в 41-ата минута беше Ерик Сорга. Юрген Матай пропусна дузпа за ЦСКА  87-ата минута на мача.

Непосредствено преди началото на двубоя армейците излязоха със специални фланелки, посветени на 3 март и освобождението на България от турско робство. Всеки един от футболистите пък изведе дете, което развяваше родния трибагреник, след което прозвуча химна на републиката.

През първото полувреме червените започнаха вихрено и още в 9-ата минута натискът даде резултат, когато Джонатан Линдсет се пребори с Тодор Павлов пред наказетелното поле на гостите, след рикошет топката попадна в краката на Дюкенс Назон, който с топовен шут от десетина метра в горния десен ъгъл не остави никакъв шанс на Динко Хоркаш и се разписа за 1:0. В 21-ата минута хаитянският нападател бе близо до второто си попадение в мача, но стражът на Локомотив се справи и изби в корнер. При последвалото изпълнение Джонатан Линдсет стреля от воле, но над вратата.

Хоркаш спаси "смърфовете" от допускане на сигурен втори гол в 28-ата минута, когато Линдсет подаде към Брадли де Нойер, който предостави великолепен пас към Назон, но изстрелът му бе спасен с великолепен рефлекс от хърватския страж. В 41-ата минута Димитър Илиев нхлу в наказателното поле и подаде към Ерик Сорга, който отбеляза. Първоначално реферите отсъдиха засада, но след преглед с ВАР попадението бе зачетено и резултатът бе изравнен 1:1. По този начин двата състава се оттеглиха на почивка при равенство.

През втората част армейците продължиха да атакуват и да търсят попадение. В 52-ата минута Брадли де Нойер бе изведен сам срещу Динко Хоркаш и бе повален от Матеуш да Силва. Въпреки това нидерландецът успя да нанесе удар, който бе спасен от хърватина. Главният арбитър Драгомир Драганов отиде сам да прегледа ситуацията с ВАР, но прецени, че няма достатъчно основания да отсъди 11-метров наказателен удар. Натискът в червено продължи, докато гостите не пропускаха изгодна възможност да притъпяват темпото и да бавят времето.

В 74-ата минута Линдсет изпълни корнер отдясно, след което Гарсес отклони към Жеферсон Телес, който стреля силно с левия крак от чиста позиция, но изстрелът му мина над напречната греда. След още 5 игрови минути Гарсес намери Назон в наказателното поле, който от трудна позиция успя да стреля, но покрай десния страничен стълб. Малко след тази ситуация Марселино Кареасо бе задържан в наказателното поле, но и този път реферът остана безмълвен.

Веднага след това и Маурисио Гарсес бе спънат в наказателното поле от Мартин Паскалев и Драгомир Драганов отсъди дузпа. В 87-ата минута зад топката застана капитанът Юрген Матай, който стреля в десния страничен стълб. До края червените продължиха да атакуват в търсене на победно попадение, но нямаха късмет и срещата приключи при равенство 1:1.

Въпреки пропуснатите 2 точки армейците остават едноличен лидер във временното класиране на Първа лига с актив от 54 пункта.

Следващият мач на ЦСКА е на 12 март (неделя) от 16:45 часа, когато тимът ни гостува в Бистрица на футболен клуб Централен спортен клуб на армията 1948.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови