ЦСКА обърна шампиона на Чехия

OFFNews 28 януари 2019 в 19:41 1214 0

ЦСКА стигна до престижна победа над чешкия шампион Виктория (Пилзен), след като осъществи обрат от 0:1 до 2:1 в четвъртата си контрола по време на лагера в Испания.

"Червените" записаха втори пореден успех в проверките, като преди това сториха същото и срещу китайския Шанхай Шенхуа, побеждавайки с 2:0.

За състава от Пилзен сред титулярите започна бившият футболист на Левски Роман Прохазка.

Чехите откриха от дузпа в 36-ата минута чрез Богел. Минути след това Виктория можеше да удвои преднината си, но удар от движение от точката на дузпата на Коварик профуча на сантиметри над горната греда.

ЦСКА стигна до изравняване, също от дузпа. Евандро бе съборен в наказателното поле, а Едвин Джеси не сгреши с изпълнението и изравни, а резултатът се запази до почивката. На старта на второто полувреме Ел Маестро направи три промени - Бикел, Енрике и Мауридес замениха съответно Антов, Жоржиньо и Евандро. В 60-та Тиаго се появи в игра вместо Пинто, а в 70-та Перейра смени Атанасов.

Победния гол за ЦСКА отбеляза Енрике Рафаел в 81-та минута. Двубоят пропусна звездата Кирил Десподов, който вероятно ще бъде продаден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews