ЦСКА обвини шеф в БФС в саботаж

OFFNews 30 ноември 2018 в 21:14 1648 0

Ръководството на ЦСКА заяви, че заместник-президентът на Българския футболен съюз Борислав Попов отказва да изпрати писмо до УЕФА, в което да се поиска обновяване на статистическите данни за участията на "червените" в европейските клубни турнири на уебсайта на футболната централа.

От УЕФА са информирали "армейците", че промени по профила на клубния сайт могат да бъдат направени само след техническото изпращане на съответната информация от БФС, след което от клуба са се опитали да се свържат с Попов, но без успех.

"На 16.11.2018 година международният адвокат на клуба Първан П. Първанов получи уведомление от УЕФА относно въпроса с поместването на статистическите данни за участията на ЦСКА в европейските клубни турнири на уебсайта на УЕФА.

В имейла си УЕФА посочва, че промени по профила на клубния сайт могат да бъдат направени само след техническото изпращане на съответната информация от Българския футболен съюз и инструктира адв. Първанов да се обърне за помощ към БФС. На същия ден клубът се свърза с изпълнителния директор на БФС - г-н Борислав Попов, и му предостави готовата статистическа информация, за незабавно изпращане до уебсайта на УЕФА, заедно с контактите, на които да бъде изпратен имейлът.

Оттогава, въпреки непрекъснатите подсещания от наша страна, г-н Борислав Попов отказва да изпълни своите задължения, в ущърб на нашия клуб. Въпреки че за случая своевременно беше информиран г-н Борислав Михайлов, и до днес имейлът не е изпратен. Г-н Борислав Попов не отговаря на телефонни обаждания, съобщения или имейли", се казва в съобщението на официалния сайт на ЦСКА.

"ЦСКА настоява БФС да изпълни своето задължение и да изпрати статистическата информация до сайта на УЕФА без повече забавяне. Продължаващото изписване на грешната статистическа информация за ЦСКА нанася съществени репутационни вреди на клуба и накърнява паметта на състезателите на ЦСКА, изписали славната история на клуба в европейските клубни турнири от 1956 година до днес", допълват от ръководството на "червените".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови