ЦСКА обжалва наказанието на Бодуров

OFFNews 30 юли 2018 в 13:39 1319 0

ЦСКА ще обжалва наложените от УЕФА наказания на Николай Бодуров и Кристиян Малинов за участие в свада след мача с Рига. "Червените" не приемат санкцията на Бодуров, тъй като участието му не е документирано във видеоматериал. Малинов си призна, че е провокирал съперник и съжали за постъпката си.

"Европейската футболна централа изпрати официално писмо до ЦСКА, в което уведомява клуба ни, че защитникът Николай Бодуров и халфът Кристиян Малинов са със спрени състезателни права за 3 мача.

Санкцията е наложена заради директните червени картони, които бяха дадени на двамата ни футболисти след последния съдийски сигнал на мача между Рига и ЦСКА в Латвия на 19 юли, който спечелихме след изпълнение на дузпи и се класирахме за втория квалификационен кръг на Лига Европа.

Във видеоматериалите, които бяха разпространени след спречкването между играчи на Рига и ЦСКА, не се вижда провинение на Бодуров. Поради тази причина клубът ни обжалва наказанието на капитана и вярваме, че УЕФА ще разгледа обстойно видеоматериалите, които ЦСКА предостави и ще намали наложената санкция.

Бодуров и Малинов не взеха участие в мача срещу Адмира Вакер заради червените картони в Рига. Тиаго Родригес, който беше изгонен в Латвия след два жълти картона, изтърпя наказанието си и ще бъде на разположение на Нестор Ел Маестро за реванша в Австрия", пише на сайта на ЦСКА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови