ЦСКА пред раздяла с голяма част от чужденците заради кризата

OFFNews 19 април 2020 в 16:06 4767 0

ЦСКА ще се раздели с 12-13 чужденци заради финансовата криза, която е следствие на пандемията от коронавирус.

Това разкри бившият футболист на "червените" Раул Албентоса пред каталунското издание "Mundo Deportivo". Признанието на защитника идва няколко дни след раздялата му с "армейците".

"В четвъртък миналата седмица собственикът на клуба ми се обади и ми каза, че ситуацията е много лоша и че компаниите им имат много загуби. 90% от парите в клуба идват от неговите компании.

Всъщност той ми каза, че ще се раздели с 12 или 13 чужденци, защото не може да издържи. Аз бях един от първите, който каза, че правя крачка встрани, за да помогна на клуба.

Иначе играех и съотборниците ми ме избраха за капитан. Имам опит и хората бяха много доволни от мен и моето представяне. Всъщност президентът съжалява, че напускам, но такъв е футболът.

Можем да се срещнем отново. Имахме отбор, който може да се пребори за шампион или поне да бъде втори. Бяхме и на полуфинал за Купата на България", каза Албентоса.

Футболистът акостира на "Българска армия" миналато лято и само след няколко тренировки дебютира успешно в реванша срещу Осиек от турнира Лига Европа.

За ЦСКА бившият защитник на Ла Коруня изигра 15 мача като титуляр в Първа лига, в които отбеляза 2 гола и записа 3 двубоя в евротурнирите. Едно от попаденията му е във вратата на Левски при равенството 2:2 през есента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови