ЦСКА представи две нови попълнения

OFFNews 15 юни 2020 в 16:45 1937 0

ЦСКА представи първите си две нови попълнения за следващия сезон. Това са холандският бранител Юрген Матей и френският халф Амос Юга.

Ето какво пишат от ЦСКА на официалния си сайт по повод трансферите:

"Армейци,

ЦСКА подсили редиците си с две нови попълнения. Част от “червените” вече са холандският бранител Юрген Матеи и френският халф Амос Юга. Двамата преминаха успешно медицински прегледи и подписаха личните си договори с клуба, а от днес ще се присъединят към тренировките на тима.

Високият 191 сантиметра Юрген Матеи идва от Спарта Ротердам, където през изминалия сезон в Ередивизие изигра като титуляр 26 мача и отбеляза 2 гола. Преди това централният защитник направи солидна кариера с 8 сезона в Екселсиор, а като юноша развива таланта си и в школата на Фейенорд. Активът на 27 годишния Матеи в елита на Холандия е впечатляващ - 175 двубоя, в които е записал 9 попадения и 8 асистенции.

Полузащитникът Амос Юга е на 27 години, висок е 186 см и идва от Льо Авър, където през последните 3 сезона записва 71 мача и 3 гола. Халфът е продукт на школата на Олимпик Лион, но разкрива истинските си качества с екипа на Газелек Аячо, с които печели промоция за Лига 1.

В елита на родината си той изиграва 18 мача, а във втория ешелон с Льо Авър и корсиканския тим общо 121 срещи, в които бележи 7 попадения. Юга се изявява на различни позиции в средата на терена в зависимост от тактиката на отбора. Той е част и от националния тим на Централна африканска република, за които до момента има 15 двубоя", пишат червените на своя официален сайт.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови