ЦСКА приключи с Лига Европа след втора загуба от Копенхаген

OFF News 16 август 2018 в 21:18 1898 0

Датският Копенхаген победи ЦСКА с 2:1 в среща-реванш от 3-ия квалификационен кръг в турнира Лига Европа и с общ резултат 4:2 се класира за плейофите в турнира.

Двубоят ще се запомни с относително вялата игра на българския отбор, силното представяне на 33-годишния сенегалски нападател на домакините Н'Дойе и съдийската грешка за първия му гол в мача.

Копенхаген поведе преди почивката с 1:0 с гол от засада на сенегалския си нападател Н`Дойе. Той откри резултата в 23-ата минута, с гол от явна засада, която не бе видяна от съдиите. Това разколеба „червените” и те не показаха почти нищо в офанзивен план до края на полувремето. След почивката българите се хвърлиха да върнат един гол, а с това и да запазят шансове за краен успех. Гостите изнесоха играта в чуждата половина, но първите шансове за нов гол в мача бяха за домакините. Голаджията Н’Дойе вкара един гол - отменен заради засада на линията на защитата, а след това вратарят на ЦСКА спаси негов диагонален и малко прибързан удар. Точно след това ЦСКА изравни.

в 58-ата минута топката бе отнета в центъра на терена и бързо бе подадена на Мауридес, който изведе сам срещу вратаря влезлия като резерва Евандро и нападателят изравни. Само шест минути по-късно обаче датчаните отново поведоха и пак с гол на своя най-опасен играч – опитният Н`Дойе, който се разписа след центриране от корнер и удар с глава. Сенегалецът се засили от точката за изпълнение на дузпа и необезпокоявано стигна на 5 метра фронтално срещу вратата, скачайки без съпротива и така отбеляза втория си гол в двубоя.

До края на срещата домакините спокойно контролираха събитията на терена, а гостите вече бяха изгубили вяра, че могат да направят чудо или поне да стигнат до още едно попадение. Копенхаген ще срещне Аталанта или Апоел Хайфа (след 4:1 за Аталанта в първия мач) в пряк сблъсък за влизане в групите на Лига Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови