ЦСКА продаде Кирил Десподов за 4,2 милиона евро на Каляри

OFFNews 30 януари 2019 в 21:22 4317 0

ЦСКА ще получи 15 процента от бъдещ трансфер на Кирил Десподов. Нападателят вече е кадър на тима от италианската Серия А - Каляри, съобщава "Труд".

"Червените" продадоха футболиста за 4,8 милиона долара (4,2 милиона евро), като двете страни са се споразумели сделката да стане в американската валута. Договорът на Десподов е за 4 години и половина. Нападателят ще получи 2 милиона евро като заплати за периода. В тях не са включени премии за класиране, голове и асистенции.

Играчът напусна лагера на ЦСКА в Испания и във вторник на обяд мина медицински тестове. Всичко на остров Сардиния е било по план и контрактът е сключен. Така Десподов става най-скъпият футболист, който е продаден от наш клуб в чужбина.

В първата десетка на най-добре пласираните играчи има шестима "червени". Те са Христо Стоичков, Стилиян Петров, Димитър Бербатов, Владимир Манчев и Ивайло Чочев.

Собственикът на "армейците" Гриша Ганчев пък е участвал в 4 от сделките – в три като началник на Литекс. Десподов може да дебютира за Каляри още в понеделник срещу Аталанта в Серия А.

От Каляри и ЦСКА обявиха едновременно в сайтовете си сделката. "Червените" не разкриват параметрите, но подчертават, че трансферът е рекорден за български футболист от родното първенство в чужбина и бие този на Христо Стоичков от ЦСКА в Барселона през 1990 година.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови