ЦСКА продължава напред в Европа след дузпи

OFFNews 19 юли 2018 в 22:26 2909 1

Отборът на ЦСКА се класира за втория квалификационен кръг в Лига Европа, след като отстрани латвийския Рига след изпълнение на дузпи като гост. И двата тима завършиха срещата с 10 души след червени картони съответно за Тиаго Родригес (74‘) от ЦСКА и Панич (109‘) от Рига.

Двубоят на стадион "Сконто" завърши с успех 1:0 за домакините, колкото завърши и двубоят в София в полза на "армейците". 

Домакините откриха резултата в края на първото полувреме след гол на Антонийс Черномордис. Централният бранител на латвийския тим се разписа с глава в 44-ата минута, засичайки центриране от корнер. В 59-ата минута българският тим стигна до гол чрез Тиаго Родригес, който вкара с мощен шут от далечна дистанция, но попадението бе отменено от главния арбитър, който видя нарушение на Кирил Десподов при паса му към Родригес.

"Червените" можеха да решат мача още в редовното време, когато Кирил Десподов пропусна дузпа в 88-ата минута. Именно 21-годишният нападател изпълни последната дузпа за ЦСКА и така се реваншира за пропуска си. Футболистите на ЦСКА не сбъркаха нито веднъж при дузпите, а в следващия кръг техен съперник ще бъде австрийския Адмира Вакер.

"Бях сигурен, че ще вкарам. Бях много уверен в себе си. Рига ни затрудни доста. Знаехме как ще играят. Вкараха ни от една ситуация.

Определено ни липсваше централен нападател, но трябваше да се справим и без човек като Фернандо Каранга", каза Десподов след мача, който не пропусна да се извини и да благодари на феновете за изключителната подкрепа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

20.07 2018 в 07:03

С тази игра до тук. Литекс за малко да повтори издънката на Левски. Но вторият кръг си изглежда абсолютно невъзможен. Поне за едно е прав треньорът им - имаме нереална представа за нивото на футбола ни и прекалено големи очаквания. Левски, Литекс (ЦСКА-) са нещо като легализирани бежански лагери, в които на бежанците от Африка им викат футболисти. В това време техните юноши ходят по трето и четвърто дивизионни отбори. Сега като си тръгна Митрев в основния отбор на Левски няма да има и един собствен кадър. В Литекс са малко повече - двама (Малинов и Десподов), та даже взеха и двама от школата на ЦСКА (Чорбаджийски и Антов). А световното в Русия показа какво правят силните школи.