ЦСКА с икономична победа над Верея

OFFNews 09 декември 2018 в 16:44 1552 0

Отборът на ЦСКА постигна икономична победа с 1:0 над Верея като гост в двубой от 19-ия кръг на Първа лига и се върна на второто място във временното класиране.

Червените събраха 42 точки и имат една повече от третия Левски и девет пред четвъртия Берое. На върха е Лудогорец с 46, който по-късно днес приема Славия.

ЦСКА постигна своето още през първото полувреме, когато се разписа Тиаго Родригес. Кирил Десподов изведе Тиаго очи в очи с Георги Георгиев, стражът на Верея не се намеси по най-добрия начин, като позволи топката да мине между краката му без халфът на червените да играе с нея.

Тиаго се възползва от грешката, заобиколи стража и вкара от метър на празната врата за 1:0. След почивката ЦСКА вдигна оборотите, като играта се водеше основно пред вратата на Верея, но до чисти положения и нови голове не се стигна.

В друг мач от кръга днес отборът на Септември (София) спечели важни три точки в битката на дъното в Първа професионална лига. Играчите на Христо Арангелов победиха с 2:1 Дунав в среща от 19-ия кръг на шампионата.

Точен за "драконите" бе Борислав Балджийски в 17-ата минута. През втората част обаче Стилиян Николов изравни, а в герой за домакините се превърна резервата Крис Гади, който реализира победното попадение на "Васил Левски".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови