ЦСКА се добра до победата срещу Ботев Враца

"Червените" отнесоха глоба от 9000 лева

OFFNews 19 февруари 2019 в 19:33 1458 0

ЦСКА стигна до трудна победа над Ботев Враца с 2:1 в двубой от 22-ия кръг на Първа лига. Попаденията за домакините реализираха Едвин Джеси и Али Соу, които и в двата случая се възползваха от хитри подавания на Тиаго Родригес.

За гостите по изключителен начин се разписа Емил Стоев. Врачани могат да бъдат недоволни от съдията Станислав Ставров, който не им даде дузпа в 11-ата минута. Антон Огнянов прати топката на дясното крило, където Емил Стоев опита остро центриране, а Ангел Лясков с ръце спря летящата към вратата топка.

С успеха "червените" се доближиха на 5 точки от лидера Лудогорец, който по-рано през деня не успя да победи Ботев Пловдив, завършвайки при равенство 1:1 у дома.

ЦСКА записа първа победа под ръководството на новия треньор Любослав Пенев, заради когото обаче, по-рано днес "армейците" отнесоха глоба от 9000 лева. Причината - думите по адрес на футболния ни съюз от страна на Ел Голеадор.

Ето и съобщението на БФС: 

"Във връзка с множество сезирания до комисия "Етика и феърплей" и Дисциплинарната комисия при БФС на извънредно свое заседание ДК реши:

За нанесени обиди в средствата за масова информация към ръководството на БФС, засягащи човешкото достойнство, етиката и морално-етичните изисквания, на основание чл.37, ал.1, т.17, ал.1, б.А от ДП /2018/2019/ - ДК наказва Любослав Пенев - лицензиран като пом. треньор на ПФК "ЦСКА-София" гр. София с глоба в размер на 5000 лева.

За унизителни и обидни изказвания публично, в печатни, телевизионни и електронни медии за честта и достойнството на футболните съдии, на основание чл.37, ал.1, т.17, ал.2, б.Б от ДП /2018/2019/ - ДК наказва Любослав Пенев - лицензиран като пом. треньор на ПФК "ЦСКА-София" гр. София с глоба в размер на 4000 лева".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови