ЦСКА се оглежда за португалски специалист

OFFNews 13 май 2018 в 11:29 2096 0

Снимка cska.bg

От ЦСКА са се насочили към иберийски тренъор, след като исканият Владан Милоевич удължи договора си с Цървена звезда, пише "Тема спорт".

Сърбинът имаше преоложение да поеме армейците, но реши да подпише нов контракт с шампиона на Сърбия. При този развой червените са се ориентирали към друг чужденец, този път ибериец, който им е бил предложен от близка до клуба мениджърска агенция.

Рьководството на ЦСКА вече е влязло в разговори с предложения специалист и в рамките на около десетина дни ще стане ясно дали той ще поеме клуба. По всяка вероятност става въпрос за португалски наставник, като в тази страна червените имат добри мениджърски връзки, а и често привличат местни футболисти. Сега може да имат и треньор от Португалия. Приоритетната визия на клуба за следващия наставник е да има скорошни успехи в евротурнирите.

В Португалия ЦСКА работи с мениджърската агенция Рго ЕІеуеп, която има за клиенти няколко местни треньори. Те обаче са доста сериозни имена - екстренъорът на Челси Андре Вияш-Боаш, бившият португалски селекционер Пауло Бенто, както и Марко Силва, за когото се писа преди няколко дни, че е вариантза ЦСКА. Фактът, че той е водил Спортинг, Олимпиакос и елитните английски Хъл и за последно Уотфорд, обаче го прави почти невъзможна опция за "Армията".

Бенто също изглежда неосъществим вариант с оглед визитката си - Спортинг, националния отбор на Португалия, Крузейро и Олимпиакос, а сега има ангажимент с китайския Чонкин Аифан. Друг сред тренъорите клиенти на Рго ЕІечеп е Жорже Симао (41 г.), който е на кормилото на елитния португалски тим Боависта, а договорьт му, изтича. Той обаче няма опит в евротурнирите.

Новият треньор на армейците ще бъде обявен в периода 21-25 май или малко след домакинството срещу Берое от последния шампионатен кръг, което е на 20 май. На този етап в ЦСКА нямат намерение да назначават български специалист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews