ЦСКА се справи с Арда, Али Соу спря головата суша

OFFnews 18 август 2019 в 19:57 2204 0

ЦСКА се върна на победния път в efbet Лига. "Червените" победиха с 3:2 Арда в домакинството си от 6-ия кръг. Тони Уот откри резултата в 16-ата минута, а Радослав Василев изравни в 19-ата. След това обаче Евандро в 63-ата и Али Соу в 89-ата вкараха нови два гола за домакините. Това бе първо попадение за гамбиеца, който преди това имаше повече от 400 минути голова суша. В края на мача Иван Коконов оформи крайното 3:2.

Интересното е, че Люпко Петрович бе предпочел да остави Али Соу на пейката и той се появи едва през второто полувреме. Стамен Белчев пък реши да заложи на новото попълнение Спас Делев от първата минута на "Българска армия"

ЦСКА откри резултата в 16-ата минута. Тогава домакините организираха контраатака, Тиаго подаде към Тони Уот, който с красив удар от воле прати кълбото в мрежата за 1:0. Гостите претендираха за нарушение в началото на атаката, когато Жанио Бикел изблъска в гръб Деян Лозев, но съдията подмина ситуацията.

Играчите на Арда обаче не се стреснаха и в 19-ата минута възстановиха равенството. Лозев центрира към Радослав Василев, който протегна крак и засече топката във вратата за 1:1.

В 37-ата минута ЦСКА бе близо до нов гол като Уот спечели една топка та фланга и подаде към непокрития Евандро в наказателното поле, но ударът на бразилеца бе спасен с блестяща намеса на Иван Караджов. Вратарят на Арда направи още едно спасяване само минута по-късно след далечен удар на Кристиан Малинов.

Второто полувреме започна със спорна ситуация. В 52-ата минута Тони Уот бе спънат в наказателното поле от Емил Мартинов, но съдията не отсъди дузпа.

В 63-ата минута обаче ЦСКА излезе напред в резултата. Уот свали с глава за Евандро, който надбяга двама бранители и отбеляза за 2:1.

Три минути по-късно Арда можеше да се върне в мача като едно коварно центриране изненада Черниаускас, който обаче успя да се намеси в последния момент.

В 78-ата минута домакините отново поискаха дузпа за изблъскване в гръб на Али Соу, но отново такава не бе отсъдена.

В 89-ата минута ЦСКА вкара нов гол. Али Соу получи центриране отдясно и с глава порази вратата за 3:1.

В добавеното време пък Арда направи загубата си по-почетна. Гостите организираха хубава контраатака и Иван Коконов прати кълбото в мрежата за крайното 3:2.

В крайна сметка ЦСКА заслужено спечели мача и с актив от 11 точки излезе на 4-ото място във временното класиране в първенството. Арда пък допусна втора поредна загуба и падна до 8-ата позиция с 8 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови