ЦСКА ще направи опит да върне колумбиец в Първа лига

OFFNews 30 май 2019 в 09:19 1276 0

ЦСКА следи внимателно ситуацията около бившия футболист на Литекс - Данило Асприля, пише "Тема Спорт".

Колумбиецът игра в България преди две години, носейки екипа на ловчанлии от началото на 2014 г. до края на 2015 г. За този период крилото изигра общо 60 мача в елита, в които се отчете с 23 гола и 11 асистенции. Асприля остави страхотни впечатления и е считан за един от най-добрите чужденци играли в родината ни. Негов треньор в Литекс бе Люпко Петрович, който сега изпълнява ролята на консултант в ЦСКА, а в последните кръгове помагаше на Добромир Митов с треньорските задължения.

В началото на 2016-а Асприля бе продаден в Ал Аин (ОАЕ), където остана за два сезона, отчитайки се със 7 гола в 26 мача. През лятото на 2017-а саудитския Ал Фейха взе под наем колумбиеца, където отново е сред ключовите играчи. В Саудитска Арабия Асприля е изиграл 51 мача и е реализирал 23 гола, като статистика му през този сезон е 28 мача и 15 гола.

Медиите в арабската страна съобщават, че през идната кампания от услугите му ще се възползва друг елитен тим - Ал Шабаб. Според запознати обаче в ЦСКА следят изкъсо какво се случва с колумбиеца. Самият Люпко Петрович настоява да се направи опит за трансфер на крилото. От "Българска армия" обаче трудно биха могли да си осигурят подписа на Асприля предвид високото възнаграждение, което получава в Саудитска Арабия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews