ЦСКА си върна притежанието на емблемата

OFFNews 08 ноември 2019 в 09:20 2116 0

Проточилата се с години сага около активите на фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД приключи. Най-ценният от тях беше емблемата, като за всичко беше платена сума от 8 милиона лева от контролираното от ръководството на ЦСКА дружество "Ред Енимълс".

Според информация на "Тема Спорт" клубът вече е получил на практика всички активи от съда. Сметката за разпределение на парите към 142 физически и юридически кредитори вече е в сила.

Синдикът Дора Милева очаква разрешение от съда да стартира разплащането с тях. Най-много задължения фалиралото дружество имаше към НАП, като някои от тях са още от 2005 година.

Освен емблемата, клубът ще получи и няколко имота край столицата. ЦСКА ще бъде ощетен с няколкостотин хиляди лева за земи край морето, които ще отидат във фирма "Камеко", макар да са били платени.

Междувременно продължават процесите около реконструкцията на "Българска армия". От ЦСКА са се насочили към датска фирма със силни позиции в Германия, която да поеме контрола като оператор над съоръжението.

"Собствениците са разговаряли с най-добрите фирми в Европа, но не съм сигурен, че вече е подписан договор. Когато са готови с решение, ще излязат с подробности", казва адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов пред "Тема Спорт".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови