ЦСКА стигна до финала за Купата на България

OFFNews 24 юни 2020 в 22:31 1616 0

ЦСКА победи Ботев (Пд) с 2:0 във втория мач от полуфиналите за Купата на България, игран на ст. "Българска армия". По този начин червените се класираха за финала, който ще се играе на 1 юли, а съперникът в борбата за трофея е актуалният му носител Локомотив (Пд), който изхвърли Левски от борбата.

Още с първата си опасна атака ЦСКА поведе в резултата. Пробив на Иван Турицов отдясно в 19-а минута завърши с прострелно центриране към малкото наказателно поле, където Иван Бандаловски засече топката в собствената мрежа.

В 51-а минута великолепно изпълнение на пряк свободен удар на Тодор Неделев разтресе напречната греда на вратата на ЦСКА.

Силните начални минути на втората част за "канарчетата" свършиха в 54-а минута, когато Али Соу получи пас от Тиаго и хладнокръвно пусна топката покрай вратаря за 2:0.

Второто попадение сложи край на интригата в мача и до края домакините без напрежение доиграха срещата и за първи път от четири години ще спорят за трофея.

5-6 хиляди зрители присъстваха по трибуните на стадион "Българска армия", а инциденти преди началото попречиха на повечето фенове от Пловдив да се настанят навреме в своя сектор. Пловдивчани влязоха в пререкания с органите на реда, поради което бяха пуснати на трибуните в средата на първото полувреме.

От МВР съобщиха, че привържениците на Ботев не са пожелали да се съобразят с наложените противепидемични изисквания, поискали да бъдат настанени в сектор, предназначен за фенове на отбора-домакин, тъй като били закупили за тях билетите си по интернет. Поради очевидна невъзможност това да се случи е възникнала ескалация на напрежение.

След многократно отправяни предупреждения от полицаите, ангажирани с охрана на обществения ред на входа на спортното съоръжение, феновете опитали да преодолеят насилствено полицейската преграда. Това е наложило ползването на помощни средства. За кратко време ситуацията е овладяна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови