ЦСКА завърши победно сезона

OFFNews 20 май 2018 в 22:10 2700 0

ЦСКА победи Берое с 1:0 в последния мач за сезона на стадион "Българска армия" в двубой без значение за "червените", които завършват втори в крайното класиране.

Заралии се бореха за третото място, но успехът на Левски над Верея с 2:0 при гостуването по същото време бетонира "сините" в призовата тройка. Така Левски ще играе бараж за Лига Европа с Черно море.

ЦСКА беше воден за последно от треньора Христо Янев, който пое тима след освобождаването на Стамен Белчев. Специалистът включи в групата петима младоци от школата. Първото полувреме беше слабо за домакините, а гостите създадоха повече положения, но не успяха да стигнат до попадение.

Нападателят на ЦСКА Кирил Десподов беше фаулиран в наказателното поле, но дузпа не беще отсъдена. В крайна сметка справедливостта възтържествува през вторите 45 минути, когато реферът посочи бялата точка за нарушение на Мартин Райнов срещу Десподов.

Талантът се нагърби с изпълнението и отбеляза единственият гол в мача в 66-ата минута. Малко сред това Борислав Цонев от Берое нацели греда, но гостите така и не стигнаха до гол. В края на мача Райнов извърши безсмислено нарушение срещу Бодуров и беше изгонен, а Берое завърши с 10 души.

Така ЦСКА събра актив от 81 точки за второто място в класирането, а Берое остана четвърти с 59. Шампионът Лудогорец пък завърши по-рано през деня 2:2 срещу Ботев Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови