Царско село запази мястото си в Първа лига

OFFNews 18 юли 2020 в 21:56 1991 0

Отборът на Царско село запази мястото си в Първа лига, след като спечели баража за влизане/оставане срещу тима на Септември София с 2:0.

Двубоят се изигра на стадион "Българска  армия", а "царете" спечелиха с 2:0 с попадения на Георги Минчев в 19-ата и  Симеон Мечев дълбоко в добавеното време.

Късно снощи Монтана изхвърли Дунав Русе от елита и стана нов член на Първа лига.

С успеха над Септември треньорът на Царско село Любослав Пенев напълно оправда назначението си, като остави новака в Първа лига за втора поредна година в елита.

Двубоят премина при явно превъзходство за Царско село. Тимът на Септември е потърпевш от предсрочното прекратяване на сезона във Втора лига, а редица от водещите имена напуснаха и отидоха в други отбори, което значително отслаби състава.

Капитанът на Царско село Георги Минчев откри резултата в 19-ата минута, след като засече центриране отляво и с едно докосване прати топката във вратата на Валентин Галев.

След куп пропуски, Царско село все пак стигна до втори гол в петата добавена минута на второто полувреме. Минчев асистира на Мечев, който със силен удар малко преди границата на наказателното поле направи 2:0 и узакони успеха на "царете".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови