Цървена звезда договори трансфер в Марсилия за 12 млн. евро

OFF News 20 август 2018 в 12:11 2172 0

22-годишното крило на сръбския гранд Цървена звезда Неманя Радонич ще продължи кариерата си в Олимпик Марсилия.

Двата клуба са се споразумели за всички условия по трансфера, който заедно с бонусите се оценява на 12 млн. евро, а играчът ще подпише договор з пет години. Звезда ще го използва в плейофите за влизане в Шампионската лига срещу австрийския Залцбург, след което той ще премине в Марсилия.

Само преди месец шефовете на Звезда отказаха 8 млн. евро за родения в Ниш футболист, които бяха предложени от Щутгарт. Радонич има 28 мача за „червено-белите”, в които е отбелязал 5 гола. Освен това той стигна до националния отбор на страната, с който записа два мача на Мондиал 2018 в Русия. През новия сезон той има три гола в предварителните кръгове на Шампионската лига, включително и победното попадение в продълженията при гостуването на словашкия Спартак (Търнава), с което тимът се класира за плейофите.

С този голям трансфер, втори за клуба в последните две години след този на Марко Груич в Ливърпул за 5 млн. евро, Звезда се нарежда веднага след Динамо (Загреб) в класацията на балканските грандове, които с най-голям успех продават играчи на Запад. Зад тях остават сръбските Партизан и Войводина и хърватския Хайдук, чиито сериозни трансфери в последните няколко години са истинска рядкост.

Следващият талант, на който Звезда възлага големи надежди за солидна кариера и голям трансфер е плеймекърът Велко Николич. 19-годишният креативен полузащитник вече си спечели прозвището „сръбския Лука Модрич”, но клубът му не форсира налагането му и в момента младокът играе за дублиращия отбор Графичар във Втора лига.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови