Цените на билетите за финала на Шампионската лига са поскъпнали двойно

OFFNews 26 май 2019 в 11:26 5600 0

Точно седмица преди решителния двубой в Шампионската лига – финала между Тотнъм и Ливърпул – цената на билетите достигнаха нови висоти.

Всеки, който иска да се сдобие с ценната хартийка може да разгледа наличностите в сайтове за вторична продажба. Бърз преглед показва, че за три дни цените за един билет са се покачили двойно.

В четвъртък в платформите билетите са стрували 4600 паунда, а днес цената е 9 286 паунда.

В предишни години на финалите цените на пропуски също са били завишени, като цената им е варирала от 1 200 до 3 000 паунда.

Тазгодишното издание определено държи най-високите цени. Огромният скок се дължи на факта, че се предлагат за много кратък срок, а от УЕФА предоставиха прекалено малък брой билети за феновете на двата клуба.

Специалистите предупреждават, че феновете трябва да бъдат внимателни в подобни случаи, тъй като може да станат обект на измама. През годините е имало случаи, в които запалянковците да плащат големи суми за билет, който се оказва фалшив точно на входа на стадиона.

Медиите в Англия твърдят, че 15 хиляди привърженици на Тотнъм са изминали разстоянието до Амстердам за полуфинала с Аякс, но местата, отредени за феновете им  предоставени за „шпорите” бяха само 2600.

Основният проблем се дължи на това, че от УЕФА предоставиха на двата отбора по 16 613 билета. Бройката е твърде малка на фона на посещаемостта на Тотнъм и Ливърпул, както и че "Уанда Метрополитано" е с капацитет за 67 829 души.

От УЕФА раздадоха около 4 000 билета през март когато все още не се знаеше кой ще стигне до финала.

Останалите билети са в ръцете на търговски партньори, спонсори, сътрудници и национални федерации към УЕФА. Възможно е осемте големи фирми, които са спонсори на Шампионската лига, да са получили повече билети от двата клуба поотделно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови