Тодор Неделев с хеттрик при обрат на Ботев Пд

OFFNews 21 юли 2019 в 21:17 1765 0

Снимка marica.bg

Тодор Неделев отбеляза хеттрик за Ботев Пловдив при победата у дома с 3:1 над Дунав Русе в двубой от втория кръг на Ефбет Лига.

Гостите от Русе поведоха в 23-ата минута. Стефан Христов центрира от корнер, а съотборникът му Георги Динков засече топката във вратата на домакините за 0:1. Реакцията на пловдивчани не закъсня. Първо в 32-ата минута Филип Филипов пропусна, но в 36-ата минута Неделев беше безгрешен.

Нападателят довърши гостите през втората част, като изведе Ботев напрев в 62-ата минута, като отново в ролята на асистент влезе Тейлон Корея. Натискът на Ботев продължи и така се стигна до 87-ата минута, когато Неделев оформи крайния резултат.

Така пловдивчани записаха първата си победа за сезона, след като в първия кръг врътнаха реми в Кърджали срещу Арда (0:0). Дунав също не започна сезона добре и загуби с 1:4 от Левски у дома, а сега регистрира втора поредна загуба.

"На терена не е само Тодор Неделев, а целия отбор. Фантастично представяне за нас днес, играхме добър футбол. Имахме голямо желание и играхме добре. Много съм горд от отбора си. Последните три дни се занимавахме със статичните положения, но допуснахме гол именно така.

Опитваме се да играем офанзивен футбол, но не винаги, защото не сме глупави. Срещу Лудогорец няма да го направим, защото ще се самоубием. Трябва да се разиграва топката.

Ако Кристиан Димитров си тръгне, аз си тръгвам на следващия ден. Да отидеш от България в Румъния? Какво да прави там?

Само ако клубът има нужда от парите, тогава бих разбрал, но тогава шефовете трябва да обяснят на феновете. Само ако има сума, за която си заслужава, ще го продадем", каза треньорът на Ботев Желко Петрович.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови