Тотнъм елиминира Сити в епичен мач, Ливърпул си уреди среща с Барса

OFFNews 18 април 2019 в 00:10 2747 0

Истински футболен спектакъл! Тотнъм мина през деветте кръга на ада и изхвърли Манчестър Сити от Шампионската лига, след като завърши 3:4 в реванша на "Етихад" и с общ резултат 4:4 се класира за полуфинала на турнира.

Зрителите станаха свидетели на тотално голово зрелище, като за 21 минути видяха общо два обрата и цели 5 гола. Серията започна Рахим Стърлинг (4'), който даде аванс за домакините. Малко след това "шпорите" обърнаха резултата с два бързи гола на Хюн Мин Сон (7' 10'). Секунди по-късно Бернардо Силва (11') възстанови равенството, а Стърлинг (21') отново изведе отбора си напред. Пет гола за 21 минути, това е нов рекорд в турнира на богатите.

През втората част двата отбора продължиха зрелищното си надиграване, като Серхио Агуеро (59') даде глътка въздух на "гражданите". Драмата продължи, след като Фернандо Йоренте (73') също се разписа. Ситуацията при гола му обаче бе спорна, тъй като на повторенията се видя, че нападателят използва ръката си, за да насочи топката във вратата.

Така ще Тотнъм се изправи срещу терминатора на футболни гиганти Аякс, който вчера отстрани Ювентус с общ резултат 3:2. Първата среща между "гражданите" и холандците ще се проведе на 30 април (вторник).

В другия мач тази вечер Ливърпул не срещна трудности при гостуването си на Порто и си уреди среща с Барселона на последното стъпало преди големия финал в Мадрид. Мърсисайдци победиха с 4:1 при гостуването си на стадион "Драгао" и с общ резултат 6:1 продължават напред.

Садио Мане откри резултата в 28-ата минута с първия удар към вратата на Икер Касийяс. Порто доминираше до почивката, но направи няколко пропуска, след които получи попадение. В 65-ата минута Мохамед Салах вкара втори гол за Ливърпул. Едер Милитао намали на 1:2 в 65-ата минута, но отново Салах и Върджил ван Дайк оформиха изразителния успех на английския гранд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови