Тотнъм с минимален успех над Сити, Ливърпул поглежда към полуфиналите

OFFNews 10 април 2019 в 00:26 1655 0

Тотнъм победи с минималното 1:0 Манчестър Сити в първи двубой от 1/4-финалите на Шампионската лига, игран на стадион "Тотнъм".

Срещата беше равностойна през първото полувреме, като футболистите на мениджъра Пеп Гуардиола имаха перфектна възможност да поведат в резултата още в 13-ата минута, след като получиха правото да изпълнят дузпа, но Серхио Агуеро пропусна от бялата точка.

През втората част "шпорите" останаха без основния си футболист Хари Кейн. Нападателят получи контузия в глезена след сблъсък с Фабиан Делф. Това обаче не повлия на психиката на домакините и те стигнаха до победата с гол на Хьон-Мин Сон (78'), който зарадва всичките 60 044 зрители по трибуните на новия стадион на лондончани.

Така Тотнъм спря серията на Сити от 14 поредни двубоя без загуба във всички турнири. Реваншът на "Етихад" между двата отбора е на 17 април (сряда) от 22:00 часа българско време.

В другата среща тази вечер Ливърпул изигра силен първи 1/4-финал с Порто и заслужено победи с 2:0 "драконите" на "Анфийлд".

Мърсисайдци действаха с много настроение и разнообразие и успяха да вкарат два гола още до почивката. Точни бяха Наби Кейта (5') и Роберто Фирмино (26').

През второто полувреме мърсисайдци понамалиха темпото, но въпреки това взеха комфортен аванс преди реванша, който е след седмица. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови