Този луд, луд Дани Алвеш (видео)

Донислав Донев 22 април 2019 в 14:09 3538 0

Защитникът на Пари Сен Жермен - Дани Алвеш за пореден път демонстрира иноваторски методи да отпразнува даден успех. Вчера парижани победиха Монако с 3:1 в мач от 33-тия кръг на френската Лига 1.

ПСЖ спечели осмата си титла във Франция, след като преследвача Лил завърши наравно 0:0 с Тулуза. Столичани се забавляваха на терена и логично стигнаха до изразителен успех за радост на зрителите, изпълнили трибуните на "Парк де Пренс".

Празненствата се пренесоха и в съблекалнята на тима, като главен герой бе именно Алвеш. Футболистът симулира плуване, лежейки на земята, докато съотборникът му Колен Дагба го залива с вода.

Колоритният бразилец неведнъж е попадал в компилации със забавни клипове на футболистите. Именно поради тази причина той моментално се превръща в любимец на феновете в който и отбор да отиде.

Даниел Алвеш да Силва е роден на 6 май 1983 година в Жуазейро, щата Баия. Баща му Доминго обяснява, че още от дете синът му се различава от другите хлапета. Той бил изпълнен с енергия и хъс.

Малкият Дани се е будел още в 04:00 часа сутринта, за да пътува с баща си до фермата, където му помага да работи на полетата на Салитре, село, което се намира на 30 километра от Жуазейро.

Все пак в детството си Алвеш винаги е намирал време за най-голямата си страст, играейки футбол на полето с приятелите си. На 10-годишна възраст започва да тренира на позицията дясно крило, но поради липсата на голове е върнат назад.

В младините си Дани отглежда и продава селскостопански продукти, за да спечели пари за развитието си във футбола. Така се стига до Севиля. Тимът му подава ръка и той изгрява на европейската сцена. Останалото, както се казва, е история.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови