Треньорът на Атлетико Мадрид: Нормално е Гризман да гледа към Барса или Байерн

OFFNews 18 май 2019 в 15:41 2264 0

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне благодари на нападателя Антоан Гризман, който напуска "дюшекчиите" след пет сезона. Както е известно, французинът почти сигурно ще се присъедини към Барселона.

"Преди всичко аз съм благодарен на футболиста, когото имахме. Само мога да му бъда благодарен. Обичам го много като човек. Научих се да не съдя хората за решенията им. Трябва да даваш, без да очакваш нещо в замяна. Когато човек като Антоан дава всичко от себе си за нас, ние само можем да бъдем щастливи.

Бяхме наясно, че има вероятност той да си тръгне. Говорих с Антоан преди срещата с шефовете. Казах му какво мисля с много чувство и това си остава между нас. Той винаги даваше всичко от себе си и ние сме доволни и спокойни.

Сега Гризман прави крачка към друго място. Всички ние извлякохме облагите на това петгодишно развитие и израстване, това беше прекрасен период. Той е водещите реализатори в историята на клуба ни. Но играчите винаги търсят велики клубове като Барселона или Байерн Мюнхен, където отиде Люка Ернандес. В исторически план те са по-големи клубове.

Не тръгвам да убеждавам никого, че трябва да остане. Да останеш в Атлетико е въпрос на гордост. През последните 10 години клубът започна да печели трофеи и създаде много добра структура. Тръгнаха си Миранда, Фалкао, Раул Гарсия, Форлан, Агуеро. Тръгнаха си отдавна и Атлетико пак печелеше след тях.

Всички ние подписвахме и бяхме наясно, че клубът е по-голям от нас. Торес, Форлан, Агуеро, Коста, Гризман... Тръгват си, но клубът продължава да е боеспособен. Атлетико показа, че е по-голям от всяка единица тук. Генерално нищо няма да се промени. Ще потърсим играчите, които искат да дойдат при нас, за да бъдат част от голям клуб като Атлетико", каза Симеоне.

Инче по-рано днес пък британският медиен гигант "The Sun" съобщи, че звездата на Манчестър Юнайтед Маркъс Рашфорд е прекратил преговорите си за нов договор с клуба.

Според изданието нападателят е поискал да се убеди в дългосрочните перспективи на клуба, след като мениджърът Оле Гунар Солскяер планира тотална чистка в състава.

Както е известно, англичанинът беше свързван с Барселона покрай мачовете с каталунците в Шампионската лига. В интернет пространството се появиха мнения, че именно плъзналите слухове за интерес от Барса са направили Маркъс по-дистанциран в разговорите с Юнайтед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови