Треньорът на Левски: В отбора има натрупано напрежение

OFFNews 03 май 2019 в 11:27 1438 0

Временният треньор на Левски Георги Тодоров сподели какво е променил в дните от началото на седмицата, когато замени Георги Дерменджиев начело на "сините".

Специалистът даде пресконференция преди гостуването на Ботев Пловдив. Визитата на 26-кратните шампиони в Коматево е в събота от 20:00 часа.

"Извинявам се, че в първия си ден не бях в най-добрата форма и затова не се срещнахме. Аз съм открит човек. Винаги ще имате съдействие. Надявам се за коректност.

Аз винаги излизам с настроение за победа. Това е съвсем нормално. Ситуацията е малко по-различна. Ботев Пловдив е добър отбор, играе добре. Ние ги намерихме малко не добре организирани. Сега са отбор със самочувстие. Ботев имат единици, които могат да решат мача. Тодор Неделев е футболист, който дава разликата.

Ние, ако искаме да излезем от ситуацията, в която пак се намираме, трябва да търсим победа. Без победи не може да се гради отбор. В България всеки търси вината извън себе си. Хубаво е да победим. Мисля, че в следващите мачове ще покажат пълния си потенциал.

В отбора беше Обертан. Това е футболист, на който не трябва да се коментират качествата. Има доста проблеми в отбора сега. Деян Иванов е с един мач, Нуно Рейш не е типичен централен защитник. Трябва да проявим характер.

Аз бях доста недоволен от първата тренировка. През цялата седмица играчите тренираха много добре. Направихме заниманията по-интензивни. Има някакво настроение за разлика от първата тренировка. Един квадрат промени и настроението, и желанието за работа. Дано това е положително. Победата ще върне спокойствието на футболистите. В отбора има натрупано напрежение. Те сами могат да излязат от това положение.

Един от проблемите може би са спекулациите за нов треньор. Това няма как да не се отрази на играчите. Същото беше и по времето на Люпко Петрович. Тук през седмица го сменяха. Момчетата четат, имат близки, които коментират. Моята работа е да вдъхна увереност и спокойствие. Самочувствието ще дойде на терена. Няма да е леко, но нищо леко няма.

Няма да мога да разчитам на Сейдахмет, Буш и Унтонджи. Това са хората, които със сигурност отпадат. Надявам се всички други да покажат най-доброто от себе си.

Аз съм служител на клуба. За един месец едва ли друг човек ще се съгласи да дойде. Клубът има нужда от мен, ако мога нещо да помогна. Пожелавам на следващия треньор наистина да промени Левски. Такъв клуб заслужава отборът да радва феновете. Играчите да идват с усмивка.

Трудно може да се изискват и резултати, и налагане на млади футболисти. Хубаво е, че сега шест момчета от школата ще бъдат в състава на Левски. Димитър Телкийски искаше да напусне с Георги Дерменджиев. Аз обаче го поканих. Той започна с треньорството при мен. Смятам, че има потанциал. Много малко хора останаха като него - точни и почтени.

По-хубав е вариантът младите играчи да се дадат под наем там, където ще играе със сигурност. В това отношение Краси Балъков е положителен пример. Той взе Пламен Гълъбов и го налага всеки мач. И Кабов, и Илия Димитров са добри футболисти. И двамата може би щяха да се утвърдени в отбора, ако им се даваше повече шанс.

Преди шест години аз съм си определил, че не искам да работя в мъжкия футбол, защото не си мълча, когато някой прави нещо зад гърба ми. Затова прецених, че е по-добре някой да прави каквото си иска зад гърба ми, а аз да отговарям. Надявам се, че ще мога да помогна. А от следващия сезон Левски да играе изключително важна роля в първенството. Не мога да повярвам, че клубът е толкова дълго време без трофей", каза Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови