Треньорът на Левски: Видях и добри страни, но не се получава

OFFNews 25 януари 2019 в 20:13 1275 0

Треньорът на Левски Георги Дерменджиев сподели след загубата на "сините" с 0:1 от Хенан в неофициалния си дебют, че иска от футболистите му да се държат като отбор.

"Не трябва да се допускат загуби, но когато има такива, тогава се правят анализи. Умишлено исках всички да играят по 45 минути. Видях и добри страни. Второто полувреме имаше голямо старание и игра, която се доближава до това, което искам.

Имаше до известна степен пресиране, с което се изчерпват добрите неща. Играчите се опитват да направят това, което искам, да контролират топката, но не се получава и трябва да правим корекции.

Разговаряме не толкова за поведението им като игра, а психологически. Преди да се развием искам да станат отбор - и когато губят, и когато печелят.

Питах ги какво мислят и те ми отговаряха искрено. Не мога да кажа, че няма колектив, но искам да са сплотени, да си помагат в играта. Могат да са силни, когато играят заедно, а не всеки за себе си", каза Дерменджиев.

Тимът ще изиграе още четири проверки. В сряда (30-и януари) Левски се изправя срещу Висла Плоцк (Полша), на 2 февруари ще мери сили с руския Урал, на 5 февруари с литовския Судува, а три дни по-късно със сръбския Чукарички.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови